Строителство и технологии

Обекти

Строително-инвестиционна компания "ИНТЕРТАЙМ КОНТИНЕНТАЛ" АД вече 24 г. е сред водещите фирми в областта на жилищното и административното строителство. 24 години ние присъстваме активно на пазара на недвижими имоти, печелейки доверието на нашите клиенти и партньори с професионализъм и отговорност.

"ИНТЕРТАЙМ КОНТИНЕНТАЛ" АД е специализирана в изграждането на бутикови сгради с изключително прецизен подбор на местоположението и архитектурната визия. Ние предлагаме на нашите клиенти не просто собственост, а качество на живот, уют на дома, комфорт от прецизно организирана работна среда, сигурност на инвестицията в дългосрочен план, благодарение на уникалните местоположения.

"ИНТЕРТАЙМ КОНТИНЕНТАЛ" АД е основана през 1991 г. като българска частна компания, със седалище в гр. София, България. Компанията е член на камарата на строителите в България и е вписана в Централния професионален регистър на строителя.

Kомпанията е внедрила и прилага система за управление на качеството в съответствие с изискванията на стандарта EN ISO 9001. Сертификацията обхваща инвестиции, строителство и продажба на жилищни, административни, търговски и промишлени обекти. Изграждане на инфраструктурни обекти.

Комуникацията, контрола, планирането и отчитането, както и действието на всички ресурси в компанията се осъществяват с помощта на управленско-информационната система "Gold Мanagement", нейните помощни модули и подсистемата за обратна връзка в Интернет - "Feedback".

 

MOTOPISTABOYANA 1

• Месец май 1992 г. започва издаването на вестник "Имоти"

• Август 1993 год. - създаване на "Интертайм Инвест" АД с главна задача - създаване на инструменти за жилищно спестяване.

• През април 1995 г. "Интертайм Континентал" АД закупува фабриката за мебели и дървена дограма край град Банско.

• В началото на 1996 г. екип от мениджъри и програмисти, започва да разработва софтуерни продукти, които се обединяват в информационна технология за управление "Gold Management".

• В края на 1997 г. започва да се издава вестник "Инвестиции", тясно специализиран в областта на инвестирането.

• През 1999-2002 г. в резултат на въведените строителни и съвременни управленски технологии, фирмата строи едновременно 22 обекта с жилища, офиси, магазини, гаражи.

• През септември 2000 г. "Алианц холдинг" АД и "Интертайм Континентал" АД сключват дългосрочен договор за партньорство и излизат на пазара съвместно с пакет от услуги, които са уникални за Българския пазар.

• През 2001 г. "Интертайм Континентал" АД започва строителство на общо 18 нови обекта в кварталите Лозенец, Иван Вазов, Идеален Център, Изток, Гео Милев, Павлово и др. и междувременно завършва и предава с Акт 16 други 4 обекта.

• В края на 2002 г. предава с разрешение за ползване общо 6 жилищни сгради в районите: "Лозенец", "Гео Милев", "Стрелбище", "Бели Брези", в ж.к. "Младост" и ул. "Цветна градина" в кв. "Лозенец".

• В началото на 2003 г. компанията започва нови обекти в кв. "Стрелбище", кв."Изток", района на Медицинска академия, до Правителствена болница и пл. "Македония".

• През 2003 г. започва да работи със системата Feedback и Gold Management.

• През 2005 г. компанията започва 3 нови строителни обекта в жк "Младост 1" и обект в жк. "Младост2", два обекта в жк. "Изток", обект в жк. "Стрелбище", обект в жк. "Лозенец", 1 обект в кв. "Редута".

• През 2006 г. компанията започва строителството на нови обекти в кварталите: "Студентски град", "Мотописта", "Лозенец", 2 обекта в жк. "Изток".

• През 2007 г. компанията започва строителство на 6 нови обекта: обект в жк. "Изток", обект в Идеален център, три обекта в жк. "Лозенец", един обект в кв. "Витоша". В процес на строителство са 11 сгради, от които 4 сгради в жк. "Лозенец" - Търговско-административна и жилищна сграда "Златен рог", разположена в престижната местност Кръста срещу хотел "Кемпински-Зографски", жилищна сграда "White House", разположена срещу Американското посолство, жилищна сграда "Горски кът", разположена непосредствено до гъста дъбова гора в сърцето на престижния квартал "Лозенец", жилищна сграда, разположена на ул. "Богатица" № 24, една сграда в Идеален център - жилищна сграда "Централ", находяща се на ул. "Удово",близо до НДК, две сгради в жк. "Изток" - жилищна сграда "Рицарите", близо до Борисовата градина и кино "Изток", търговско-административен център срещу Интерпред, близо до бул. "Драган Цанков", сграда в жк. "Стрелбище" -жилищна сграда на ул. "Твърдишки проход" № 17, сграда в кв. "Мотописта" - жилищната сграда се намира зад BILLA на бул. "България", близо до новостроящия се МОЛ център, сграда в кв. "Редута" - жилищна сграда на ул. "Попова шапка" № 45-47, близо до парк "Гео Милев", сграда в кв. "Витоша" - жилищна сграда "Тополите", на 3 мин. пеша от бул. "Симеоновско шосе". В процес на проектиране и подготовка за строителство са 5 обекта.

• През 2007 г. "Интертайм Континентал" АД е сертифицирана по ISO 9001:2000, ресертифицирана в последствие по версията от 2008 г. Всяка организация, която се стреми към непрекъснато подобрение на управленската си дейност и процеса на работа и иска да увеличи ползите от непрекъснатото си усъвършенстване, трябва да внедри и сертифицира ISO. "Интертайм Континентал" АД се стреми непрекъснато да повишава удовлетворението на клиента.

• В началото на 2008 г. "Интертайм Континентал" АД е вписана в Централния професионален регистър на строителите в Първа група - строежи от първа до пета категория от Комисията по водене, поддържане и ползване на Централния професионален регистър на строителя.

•2009 г. са предадени с разрешение за ползване две сгради:

- 28.03.2009 год. административна сграда в кв. Изток на ул. "Николай Хайтов" № 12 /срещу "Интерпред"/

- 11.03.2009 год. жилищна сграда в кв. "Мотописта", ул. "Генерал Кирил Ботев" № 5 с РЗП 3505,13 кв.м.

•2010 г. са предадени с разрешение за ползване две сгради:

- 08.02.2010 год. е предадена жилищна сграда в кв. "Витоша", ул. "Леа Иванова" № 1 с РЗП 2123,37 кв.м.

- 21.12.2010 год. жилищна сграда на ул. "Удово", № 5 с РЗП 1111,93 кв.м.

• 2011 г. е започнало строителството на жилищна сграда в кв. "Манастирски ливади", ул. "Богомил Райнов" и са предадени с удостоверение за ползване от 28.09.2011 год. жилищна сграда с офиси и подземни гаражи в кв. "Лозенец", ул. "Елин връх" № 2 с РЗП 2526,10 кв.м.

• 2012 г. са издадени с разрешение за ползване три сгради:

- 25.01.2012 год. - Жилищна сграда с аптека, офиси и подземни гаражи с общо РЗП - 2385,65 кв.м. Намира се в кв. "Изток", ул. "Академик Методи Попов", № 1А

- 19.05.2012 г. - Търговско-административна и жилищна сграда с подземни гаражи в кв. "Лозенец", срещу хотел "Кемпински-зографски". РЗП на сградата е 5332,70 кв.м.

- 17.08.2012 г. - Жилщина сграда с аптека, магазини и подземни гаражи в кв. "Лозенец", ул. "Елин връх" № 16 с РЗП 2575,60

• 2013 г. е издадена с разрешение за ползване жилищна сграда в кв. "Манастирски ливади", ул. "Богомил Райнов"

• 2014 г. е издадена с разрешение за ползване жилищна сграда в кв. "Лозенец", ул. "Свети Наум".

 

KLINIKAview_NE_acd

"Интертайм Континентал" АД работи с водещи архитекти и проектантски колективи.

 

WHITE HOUSE - Elin vryh i KoziakGORSKY KYT - Rui planina i Elin vryh

 

RICARITE 1pic0000

 

Златен Рог2

summer4Asummer0

 

VITOSHA 1ivansusanin1

 

MAKEDONIA 3DCITY HOUSE - ulЦентрал

 

BOGATICA 3fasada_prednaSAHAROV

 

Zlaten_rog_izgled2Студентски град

 

ВИТОШКАМиряновАлабин

 

Сахаров2Мотописта

 

Mezonet_Lozenec_dnevna_1Кашпа Бюро кът 1Mezonet_Lozenec_zimna_gradina_1

 

Поглед от джакузи 1баня

 

Mezonet_Lozenec_stalbaкухня логоспалня 2 лого

 

14032008(015)Mezonet_Lozenec_terasa_8Озеленяване

Процесът на строителството се наблюдава от минимум 4 уеб камери, които осигуряват видимостна 360. Вие получавате онлайн достъп за наблюдение.

  1. При изпълнение на грубия строеж на сградите се използва професионален кофраж от класа на Dokaили Peri. За гарантиране на изпълнението на гладки повърхности, се използва качествен хидофобен шпертплат.

 

21072008(001)29042008(009)

Сградата се изпълнява като монолитна стоманобетонна конструкция, състояща се от междуетажни подови конструкции - стоманобетонни плочи и вертикални носещи елементи - стоманобетонни колони, противоземетръсни стоманобетонни шайби. Фундирането на сградата се изпълнява по одобрен конструктивен проект.

  1. За изпълнението на тухлените зидове се използват керамични блокове от класа на "Wienerberger".

"Керамичните тухли се отличават с микропореста капилярна структура и притежават способността да "дишат" - поемат излишната влага от въздуха и обратно, отделят я при понижена относителна влажност в помещението, т.е. действат като естествен регулатор на микроклимата.

Тухлената стена акумулира топлината така, че помещенията през зимата са топли, а през лятото прохладни, изравнява температурните колебания и поддържа комфортна температура на повърхността на вътрешните стени.

Тухлата е извънредно устойчив материал: не ръждясва и не се оксидира като металите, не старее и не се разлага както пластмасите, не гори и не гние като дървото, не се атакува от химикали и микроорганизми и т.н.

При изпичането си при мин. 900 оC тухлата преминава реално през огън и не гори при пожар."

Външните ограждащи и вътрешните преградни стени се изграждат от тухлена зидария с керамични тухли на вароциментов разтвор, като използваните тухли имат отлични топлоизолационни качества и са съобразени с най-високите изисквания за екологичност на продукта. Притежават много добра геометрична форма, която позволява качественото изпълнение на зидарии.

  1. Покрив:

- Бетонна плоча

- Гредова скара

- Пароизолация, топлоизолацията с минерална вата

- Дървена обшивка

- Първи пласт на хидроизолацията - усилен воалит

- Втори пласт на хидроизолацията - рулонен материал с минерална посипка или битумни керемиди

- Монтирани отдушници за проветряване, монтирани "сняг-стопери"

Отводняване на покрива :

- Отводняването на покрива ще се изпълни от безшевни, поцинковани, праховобоядисани улуци, цветово съобразени с фасадата и сегментни външни водосточни тръби, заустени в канализационната мрежа.

- Водосточните тръби за вътрешно водоотвеждане се изпълняват от PVC тръби заустени в канализационната мрежа.

 

RED BOGATIZA 1ИВАН ВАЗОВ - Димитър Манов 2ЦАР АСЕН

  1. Фасадите на сградата се изпълняват:

- Архитектурният облик на Вашия дом се съобразява с Вашите индивидуални естетически предпочитания, относно архитектурен стил, цвят и вид на използваните материали.

Варианти за изпълнение на фасадата:

Облицовки от гранит или друг естествен камък или алуминиеви композитни панели или стъклена фасада. Съчетано с елементи със силикатна мазилка. Поставя се топлоизолация по стени - 10 см, съгласно проект за енергийна ефективност.

 

P1190871IMG_5045WH фасада 7

- с фасадна топлоизолационна система от класа на Weber. Дебелина на топлоизолация по стени - 10 см, съгласно проект за енергийна ефективност.

Топлоизолацията по еркери - 12 сми тераси над отопляеми помещения - 14 см се изпълнява по одобрен проект за енергийна ефективност.

Топлоизолацията на покрива - 14 см се изпълнява по одобрен проект за енергийна ефективност като се използват материали с висока вентилираща способност против поява на конденз, от доказани производители.

Weber

  1. Луксозно завършени общи части

· Входна врата на сградата с монтирана електрическа брава с дистанционно отваряне, свързано с видеодомофонно-звънчевата уредба.

· Пощенски кутии за всеки апартамент, монтирани при главния вход на сградата.

· Настилка на стълбището от гранит или друг естествен камък. Первазите и цокъла на стълбището са от същият материал.

· Хидравличен асансьор с луксозна кабина, автоматични плъзгащи врати и цифров дисплей.

· Стени - измазани и шпакловани, обработени с материали за постигане на гладка и равна повърхност, монтирани метални ръбоохранители, нанесена боя (латекс) до пълно покриване на повърхностите.

· Тавани - измазани и шпакловани, обработени с материали за постигане на гладка и равна повърхност, нанесена боя (латекс) до пълно покриване на повърхностите.

· Стълбищният парапет се изпълнява от инокс или ковано желязо по архитектурен проект.

· Ел. инсталация на стълбище с фотоклетка и монтирани осветителни тела.

· Прозорци от PVC или алуминиева дограма, съгласно архитектурния проект, от доказан европейски производител.

· Озеленяване на парцела по проект.

 

IMG_5001Zlaten_rog_magazini_etaj_1_obsta3

 

Zlaten_rog_apartamenti_stalbiIMG_5022

 

Zlaten_rog_asansior_ofisiВход Златен рог

 

07122007двор

  1. Инсталации:

· Водопровод и канализация:

o Водопроводът се изпълнява с полипропиленови тръби за топла и студена вода.

o Канализацията се изпълнява от PVC тръби.

· Отопление :

o Отоплителната инсталация се изпълненява по одобрен ОВ проект.

· Вентилация :

o Вентилацията се изпълнява от PVC тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела.

o Вентилацията за подземните гаражи се прави автоматизирана - принудителна (нагнетателно - всмукателна).

· Електроинсталация:

o Силнотокова инсталация: Монтирани проводници, съгласно проекта, до конзолите на контактите и лампените излази.Брой на контакти, лампени излази и ключове - по проект.

o Слаботокова инсталация:

- Монтирани проводници за телефон, кабелна телевизия и интернет от точките, посочени в проекта, до магистралните линии на сградата.

  1. Завършване на имоти на собственици на парцела

· Входно антре: Монтирана блиндирана входна врата, облицована с MDF плоскости, окомплектована с касова брава и дръжки.

· Монтиран видеодомофон, комбиниран със звънец и бутон за управление на електрическата брава на входната врата на сградата.

· Монтирано апартаментно табло с автоматични предпазители.

· Интериорни врати - монтирани вътрешни врати от МДФ с брава и дръжки, с избор по каталог на цвят и с избор на - с / без остъкляване.

· Дограма - 6- камерна ПВЦ дограма, от доказан европейски производител.

· Отваряемост, съобразена както с фасадата на сградата, така и с функционалното предназначение на изградените помещения. Монтиран външен подпрозоречен перваз от гранит или друг естествен камък с водобран, излизащ на 3-4 см пред фасадата.

· Настилки - ламиниран паркет по избор.

 

врата 3врати 6вратаврата 5врата 1

 

Паркет 1Паркет 2ПаркетПаркет 3

· Стени и тавани - гипсова шпакловка и нанесена боя (латекс) до пълно покриване на повърхностите, в цвят по избор от каталог, предоставен от изпълнителя.

· Електроинсталация:

o Силнотокова инсталация: Брой на контакти, лампени излази и ключове - по проект. Монтирани ключове и контакти по избор на собственика, от каталог предоставен от Дружеството.

o Слаботокова инсталация: Монтирани розетки за телефон, кабелна телевизия и интернет, по избор от каталог предоставен от Дружеството.

· Кухня - настилка - теракот 1-во качество по избор.

 

Mezonet_Lozenec_kuhnyaMezonet_Lozenec_trapezriya

· Завършване на бани и тоалетни: настилка - теракот 1-во качество по избор, облицовка - фаянс 1-во качество по избор, монтиран санитарен фаянс, смесителни батерии за мивка, подвижен душ със смесителна батерия и подов сифон.

 

Mezonet_Lozenec_sinya_banyaтоалетнаТоалетна 3Mezonet_Lozenec_rozova_banya

· Завършване на тераси:

o настилка - Монтиран студоустойчив гранитогрес и направен цокъл от същия гранитогрес, съобразен с архитектурния проект. Циментова замазка с наклон за оттичане на водата. При открита тераса над жилищно помещение - изпълнена топлоизолация по одобрен проект за енергийна ефективност, циментова замазка за защита на топлоизолацията и изпълнена рулонна хидроизолация. За отводняване на терасата ще бъде монтиран подов сифон или барбакан.

o стени - топлоизолационна система, завършена със силикатна мазилка.

o тавани - завършени с фасадни силикатни мазилки.

o монтирано осветително тяло съгласно одобрен архитектурен проект.

o Парапети - по архитектурен проект и детайл - от инокс/инокс и стъкло или ковано желязо

 

терасаMezonet_Lozenec_trapezriya_2

 

DSC_2628DSC_0460

 

DSC_0580Mezonet_Lozenec_terasa_3DSC_0560

ПЪРВЕНСТВО НА КЛИЕНТА В ЛОЯЛНОСТТА КЪМ СРЕДАТА

Трябвадапреценяваме, даливсичкотова, коетомислим, чувстваме и коетоправиме доброзанашитесобственици, занашитепартньори, занашитеклиенти,занашатанация, както и заглобалнатаприродна и икономическасреда. Данеотговаряменазлото и данегоразпространяваме, даспазвамезаконите и правилата.