Валута:  


Продава парцел с проект за апарт-хотел в гр. Банско - http://4txp.qr.ai


Цена:  680'000 EURO

  

Описание

Ако желаете да инвестирате в града в който се провежда Световната купа по ски ние Ви предлагаме два парцела в гр. Банско. Ски пистите в курорта са с обща дължина от близо 70000 м. Освен със ски туризма града е популярен със здравословния си климат, топли минерални извори и възможности за почивка през останалите сезони на годината. Великолепно поддържани ски писти и съоръжения, красива природа, разнообразни възможности за прекарване на свободното време, туристически маршрути, топли минерални извори, магазини, ресторанти - предимства, които несъмнено ще допринесат за развитието на проекта.
Парцелите се намират в местностите Гуровица и Грамадето. Намират се на 5 минути пеша от долна лифтова станция. Единия е с квадратура 3200 кв.м. Другия с квадратура 2000 кв.м. Между тях минава улица. Към момента има одобрен проект за строителство на хотелски комплекс от апартаментен тип от три сгради с басейн, тенис корт, зала за скуош, тенис на маса, билярд, голф-симулатор, ресторант, лоби бар, магазини. Общата разгъната застроена площ е 12200 кв.м. Има издадено разрешение за строеж. При желание от страна на инвеститора имаме готовност да изпълним строителството.

Разработени са пет варианта:
I. Първи вариант - Апартаментен комплекс
Комплексът ще разполага с 132 апартамента и ателиета, функционално решени в три отделни сгради.
В първата сграда са предвидени общо 49 апартамента и 34 ателиета. На първите две нива – сутерен и партер е развита обществена част, която включва рецепция, кътове за рекреация, търговски обекти, спортно-рекреативен комплекс включително басейн, ресторант, лоби бар, зали за скуош, тенис на маса, билярд, голф-симулатор. Ресторанта и басейна са разположени около богато озеленен и благоустроен вътрешен двор.
Втората и третата сграда са с общ подземен паркинг. На нивото на терена е проектиран тенис корт. На партера е обособена входна част с рецепция, фоайе, ски гардероб и кафе с тераса към тенис корта. Сградите ще разполагат с 49 апартамента.
Има пълна проектна готовност за започване на строителството с издадено разрешение за строеж.
Предвидено изграждане на прилежаща инфраструктура, която да осигури комфорт на обитателите на комплекса.

ПРОЕКТАНТСКИ ЕКИП
Архитектурните проекти на комплексите са дело на арх. Виолета Комитова проектант с 31 годишен опит в проектирането на промишлени, жилищни, сгради за обществено обслужване в това число – болници, санаториуми и музеи. За периода от 1980 г. до 2011 г. има 54 реализирани проекта за сгради, 9 награди от национални и международни конкурси. Участва в изработването на концепцията за развитие на гр.София.
СИЛНИ СТРАНИ НА МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО НА ПРОЕКТА
 Банско благодарение на уникалната си природа е изключително атрактивна дестинация през всеки сезон от годината.
 Най-голямото предимство на Банско се крие в пистите, които са в отлично състояние, професионално подготвени и обезопасени.
 В курорта се провежда световно първенство по ски дисциплини.
 Предоставя уникалната възможност за комбинация на ски и СПА туризъм.
 Самобитен град, съчетал в едно многовековна история и съвременна архитектура.
 Предлага разнообразен спортен и културен живот. Там се провеждат конкурси за ледена скулптура, концерти и др.

II. Втори вариант - Хотел
Проекта може лесно да се трансформира в хотел със следната конфигурация:

III. Трети вариант - Дом за възрастни хора с възстановителен център
Комплекса може да се преработи на дом за възрастни хора. Ще разполага с 170 апартамента за по двама души, обширен спортно възстановителен център с басейн, фитнес и разнообразие от лечебни процедури, няколко дневни, библиотека, тропическа градина с чайна, балнеосанаториум, поликлиника и други услуги необходими за успешното лечение, възстановяване и почивка.
Голямата сграда ще бъде предвидена за старчески дом с обща разгъната застроена площ от около 8500 кв.м. и ще разполага със 136 апартамента за двама. В нея ще са разположени зали за балнео и СПА процедури, включително и басейн с топла минерална вода, както и залите за почивка и занимания. Средната сграда ще е луксозно завършен балнеосанаториум с 34 апартамента за двама, който да може да бъде използван и от посетители за по – кратък престой.
В малката сграда ще бъде поликлиника с разширено присъствие на лекари – специалисти, които да обслужват, както старческият дом и санаториума, така и външни за комплекса клиенти.

СИЛНИ СТРАНИ НА ПРОЕКТА
 Местоположението на Банско в котловината между три планини Рила, Пирин и Родопи, богата на минерални извори, осигурява специфичен микроклимат изключително здравословен за възрастните хора. Месните жители се отличават с добро здраве и дълголетие.
 България разполага с добри лекари и рехабилитатори.
 В България няма достатъчно специализирани заведения за възрастни хора.
 Качеството на предлаганата услуга и нейната уникалност в района ще осигури висока заетост и добра възвръщаемост на инвестицията

Праметри на проекта
Обща застроена площ 12,217 кв.м.
Площ на апартаменти 7,670 кв.м.
Площ на обслужващи части 4,547 кв.м.

IV. Четвърти вариант – Комплекс от къщи редово застрояване
Върху единия от парцелите е разработен вариант с построяване на 19 къщи – редово застрояване, разполагащи с прилежащи части от парцела и общо пространство с барбекю в средата.
V. Къмпинг за каравани
Върху парцелите може да бъде изграден къмпинг с капацитет до 50 паркоместа.

Възможна е замяна с доплащане за парцел на морето, земеделска земя, парцел за изпълнение на ветро генератори или фотоволтаици, парцел в регулация в селскостопански район.
Представяне на проекта на: st-constantine.com
Брошури и снимки за посредници и клиенти, може да видите и на: http://4txp.qr.ai